LA BRÚIXOLA
El Blog de l′Oratge

COM AFECTA L'ORATGE AL CORONAVIRUS?

Des de que el virus COVID-19 (més conegut com coronavirus) ha arribat al nostre país, apart de que ens ha canviat la vida a tots de manera radical, també són nombrosos els articles i opinions que circulen per la web i xarxes socials sobre com combatre esta pandèmia i de les mesures que cal prendre per a frenar la seva ràpida expansió per tot el planeta. Però un dels aspectes que més confusió i controvèrsia està donant és de com afectarà la meteorologia a este 'nou virus', sobretot al referent a la supervivència d'este COVID-19 en diferents ambients.

Per exemple, una de les informacions que més he llegit estes setmanes és que este virus no suporta temperatures superiors a 26º o 27ºC, per este motiu, des de moltes publicacions o missatges es convida a la gent a prendre el sol per evitar el contagi o beure líquids calents ja que es suggereix que amb la calor, el COVID-19 acabarà desapareixent, i açò és totalment fals.

Lamentablement no hi ha cap evidència científica que done suport a estes  informacions però el que sí que parèix clar és que les altes temperatures són excel·lents perquè els coronavirus són molt sensibles a la calor. De fet, cada dia que passen a 37ºC perden 10 vegades la seva capacitat d'infectar. Per tant, en tres dies calorosos seguits es baixaria mil vegades la seva capacitat d'infecció. No vol dir açò que desapareixeria definitivament, però sí que es ralentitzaria moltíssim el seu contagi amb l'arribada de la calor, igual que el virus de la influença (grip) en l'estiu baixa molt la seva transmissió.

També és molt bo el bon temps per la radiació ultraviolada del sol ja que els afecta molt i els inactiva. Naturalment, estos dies amb l'estat d'alarma la gent ha de quedar-se a les cases per a no augmentar el contagi i desbordar encara més als hospitals però es deuen d'obrir les finestres i ventilar per a que la potencial presència d'este virus es trobe en concentracions molt més baixes.

Altre aspecte molt important és la humitat ambiental. Quan més alta siga millor per a frenar la seva expansió i baixar la seva activitat. Per tant, una bona conclusió és que, a major temperatura i humitat (ambient bascós), menor incidència de contagis. Pel contrari, quan un ambient siga més fred i sec, millors condicions d'expansió per al virus.

Per últim, felicitar a tots els herois de moltíssims col·lectius que estan en primera línia jugant-se les seves vides per salvar les nostres. Molts ànims a tots i molta salut. Tot açò passarà i el sol tornarà a lluir amb més força que mai!!!

Ajuntament de Faura

informació proporcionada per inforatge.com

© novembre de 2024

Tots els drets reservats.
Prohibida la reproducció total o parcial,
còpia o distribució del contingut d′esta web
sense autorització expressa d′INFORATGE SL

Si no visualitza les dades actualitzades,
per favor refresque el seu navegador (F5 o Com+R)