LA BRÚIXOLA
El Blog de l′Oratge

QUATRE RAONS SALUDABLES PER A PENDRE EL SOL

Ara que l’oratge està presentant més estabilitat i que el sol i la calor estan sent i seguiran sent els protagonistes en esta ‘canícula estival’, vos fique vàries raons per  les que pendre el sol, per supost, sempre amb moderació i coneixement. Recordeu que ESTÀ ABSOLUTAMENT PROHIBIT FER FOC PROP DE MASSES FORESTALS. Sobretot sentit comú!!. Per tant, ací van quatre raons beneficioses per les quals hem d’aprofitar-nos de l’astre rei…

Vitamina lluminosa. La radiació solar és la principal font, si no l’única, de producció de vitamina D en humans. I esta vitamina combat la somnolència diürna, reduïx els símptomes de la depressió, enfortix els músculs, ajuda a absorbir el calci i reduïx la probabilitat de patir asma.

Menys càncer. Prendre el sol reduïx la probabilitat de patir càncer. De fet, en els països escandinaus la incidència de càncer de mama, còlon, pròstata i pulmó és molt superior, tal com donava a conéixer un recent estudi nord-americà publicat en la revista Proceedings of the National Academy of Sciences. Estos beneficis els produïxen els rajos UVB, mentres que són els rajos UVA els causants del càncer de pell i les cremades.

Sol al migdia. El sol que lluïx al migdia és bo per a la salut inclús si no s’utilitzen protectors solars, perquè és el moment del dia en què els rajos UVB aconseguixen el seu màxim nivell en l’espectre. L’ideal, segons els investigadors, és prendre el sol sense protecció al voltant de les 12:00 al voltant d’11 minuts si vius a Edimburg, 9 minuts si vius a Londres, 7 minuts si vius a València i 6,5 minuts si passeges per Atenes (calculat per a un 30 de juny assolellat).

Menys hipertensió. L’exposició regular a la llum ultravioleta B reduïx el risc de desenrotllar artritis reumatoide, segons un estudi que publicava la revista Annals of the Rheumatic Diseases. A més, científics de la Universitat de Maine (EUA) han demostrat que la llum solar combat la hipertensió.

Ajuntament de Silla

informació proporcionada per inforatge.com

© abril de 2024

Tots els drets reservats.
Prohibida la reproducció total o parcial,
còpia o distribució del contingut d′esta web
sense autorització expressa d′INFORATGE SL

Si no visualitza les dades actualitzades,
per favor refresque el seu navegador (F5 o Com+R)